Pour la petite histoire...

Onderbergen, 32, 1990.
Coeur d'Artichaut ontstaat als een kleine bistro die zich onderscheidt door zijn – voor die tijd nog vrij nieuwe - focus op een gezonde keuken. Al snel worden de Coeur slaatjes the talk of the town, en wordt de kleine Coeur d'Artichaut een grote jongen......

Fast forward, 1997.
Na zeven succesjaren wordt de oversteek gemaakt naar Onderbergen 6: een prachtig oud hotel uit 1847, toen gasten zich nog per paard en koets verplaatsten. Wat ooit een bistro was transformeert zich in een zwart-wit gestileerd gastronomisch restaurant, met wit gesteven nappen, en een vleugje jazz op de achtergrond.

Een volgende stap, 2012.
Vijftien succesvolle jaren later kon het restaurant alweer een trapje hoger klimmen. En hoewel deze uitdaging de logische next step leek, kozen we er bewust voor om terug te keren naar de stijl van toen. Uiteraard zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dit betekent dat alles in huis wordt bereid, en zoveel mogelijk met lokale producten en vooral lokale leveranciers wordt gewerkt.

En toen was het nu, september 2014.
Coeur d'Artichaut wordt de culinaire partner van het Ghent Marriott Hotel op amper 500 meter van Onderbergen. De nieuwe lokatie is grandioos met zicht op de Graslei. De samenwerking met het gerenommeerde Marriott hotel zorgt voor stevige toekomstperspectieven.
We wensen u en uw gasten smakelijk eten namens ons ganse team,

Eric de Wagenaere


Onze wekelijkse lunchBezoek ook ons lunchrestaurant Alice, in Onderbergen 6 - www.alice-gent.be

Aanbevolen hotel in de buurt - Marriott Ghent

Leaf