Kindvriendelijke vakantie

Gaan jullie met het hele gezin op vakantie en hebben jullie nog jonge kinderen? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een kindvriendelijke vakantie! Je wilt natuurlijk graag dat iedereen plezier heeft in de vakantieperiode en dat iedereen van de reis geniet. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat dit gebeurt, maar dat is het echt niet. Heel veel ouders kunnen hierover meepraten, over reizen die volkomen in het water zijn gevallen, soms letterlijk, soms figuurlijk. Het is best lastig om echt te zorgen voor een kindvriendelijke vakantie. Vaak ga je al snel uit van je eigen belevingswereld en van je eigen wensen voor een leuke reis, maar vergeet je dat dit helemaal niet aan hoeft te sluiten bij wat jouw kind fijn vindt. Je kunt het dan nog zo goed plannen, als jouw kids geen plezier hebben, dan heb je dit zelf ook niet. Als ze zich vervelen of gewoon geen lol hebben, dan worden ze al snel vervelend en daar heb je als ouder ook last van. Wil jij zelf een fijne reis hebben, dan is het gewoon het verstandigst om te kiezen voor een kindvriendelijke vakantie!

Wat is een kindvriendelijke vakantie?

Wat wordt er nu verstaan onder een kindvriendelijke vakantie, waar moet je dan aan denken? Je kunt dan natuurlijk denken aan het ondernemen van uitstapjes met je kids waar zij plezier aan zullen beleven. Maar wat je ook zeker niet moet onderschatten is de accommodatie waar je voor kiest. Als je kiest voor een vakantiepark waar veel te doen is en waar vermaak voor de kleintjes georganiseerd wordt, dan kan jullie vakantieperiode eigenlijk al niet meer mislukken! Als zij vermaakt worden of als zij alle mogelijkheid hebben om zichzelf te vermaken, dan heb je als ouders ook veel meer tijd voor jezelf. Kiezen voor een kindvriendelijke vakantie betekent dus ook dat jij het zelf aangenamer zult hebben tijdens jullie reis en dat je ook zelf meer tijd hebt om tot rust te komen! Terwijl je kinderen zichzelf vermaken, hebben jullie eens tijd voor een goed gesprek of om eindelijk eens dat ene boek uit te lezen. Zo rusten jullie allemaal goed uit tijdens de vakantieperiode en kunnen jullie weer uitgerust aan de nieuwe periode van school en werk beginnen! Een kindvriendelijke vakantie is dan ook een uitstekende keus voor gezinnen met jongere kinderen!

Kies een vakantiepark

Het plannen van een kindvriendelijke vakantie begint met het uitzoeken van de juiste accommodatie. Het beste kun je kiezen voor het huren van een huisje op een vakantiepark. Dat geeft jullie het nodige comfort en tegelijkertijd ook de nodige privacy. Maar hoe weet je nu welke van de parken activiteiten organiseren voor de kinderen? Het is nogal wat werk als je dit zelf van ieder park uit moet zoeken. Gelukkig hoeft dit ook niet, Parkvakanties heeft voor jou het totale aanbod aan vakantieparken namelijk al doorgelicht en uitgezocht welke parken wel of niet een kindvriendelijke vakantie kunnen leveren! Je hoeft dus alleen maar op parkvakanties.be te kijken naar hun selectie en je weet zeker dat je op een kindvriendelijk park terecht komt! Je vindt bij hen parken in de volgende landen:

  • Nederland
  • België
  • Frankrijk
  • Duitsland

Zij hebben bewust enkel voor deze landen gekozen, omdat deze in de buurt liggen. Ver moeten reizen met de kids is een garantie voor verveling en geruzie. En ook vliegen met ze is vaak niet ideaal. Daarom hebben zij vakantieparken uitgezocht die in de buurt zijn, zo begint en eindigt je reis ook op een redelijk ontspannen manier. Parkvakanties.be is daarom de plek om je zoektocht naar een kindvriendelijke vakantie te beginnen!

Lees meer…